З обласного бюджету Вінниччини профінансували відпочинок 45 дітей з прифронтової Волновахи на Донеччині. Запросили хлопчиків і дівчаток на Вінниччину військові Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку.
Відпочиватимуть діти на спортивній базі обласного товариства «Колос», куди вони прибули 19 липня ц. р. До місця призначення їх супроводжували військові. Як пояснив майор Юрій Березовський, офіцери Вінницького відділу служби правопорядку під час несення служби у Волновасі познайомилися і подружилися з місцевими дітьми. Так виникла ідея запросити їх на Вінниччину.
Тут для гостей організували цікаву програму. Всі вони з нетерпінням чекають екскурсії на світломузичний фонтан, про який, кажуть, чули багато разів, але ніхто з них не бачив такого дійства. Під час ще однієї екскурсії на місцеву кондитерську фабрику дегустуватимуть смачні вироби. Не менш захоплюючим стане відвідання Музею історії Повітряних сил, де зібрано експонати літаків та іншої літальної техніки різних часів. Відвідувачам дозволяють підніматися в кабіни повітряних машин, що найбільше захоплює дітей та молодь.
Директор департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна уточнила, що діти із районів, що межують із територією проведення АТО, належать до пільгових категорій громадян. Такі зміни віднедавна внесено до чинного законодавства. «Дитячі оздоровчі табори на Донбасі не працюють, — зауважила Наталя Заболотна. — Вінниччина вирішила взяти на оздоровлення частину дітей. У нас вони перебуватимуть протягом 12 днів. На кожен із них заплановано цікаву програму відпочинку».
На нинішній рік у бюджеті Вінниччини передбачено понад сто тисяч гривень на відпочинок дітей з прифронтової зони.