У Національній академії Держприкордонслужби завершилися вступні випробовування на перший курс навчання за держзамовленням. Уперше тут провели відкрите зарахування на всіх вступних етапах, коли члени приймальної комісії постійно спілкувалися з абітурієнтами та їхніми батьками, відкрито оголошували результати всіх іспитів. Намагалися відібрати найкращих, бо вступний конкурс залишається традиційно високим. Як розповів ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук, у середньому конкурс становив 2—4 особи на місце. На окремі спеціальності він сягав десяти осіб на місце.

Абітурієнтам оголошено результати вступної кампанії.

Фото надане прес-службою академії.

Серед майбутніх першокурсників — і цивільні особи, які вперше одягнуть військову форму, і військовослужбовці, вже знайомі зі службою. Загалом цьогорічний набір майже вдвічі більший від торішнього. Як зазначають в академії, це завдяки тому, що зростає кількість охочих там навчатися, та й держава збільшує обсяг замовлень.
Стати професійним військовим вирішив і Ростислав Нєділя з Київщини. Розповів, що весь останній рік готувався до вступу. А ще — з дитинства займався спортом, має розряд із боксу, останні два роки захоплюється боротьбою. Тож хлопець переконаний, що все це допоможе йому і в навчанні, і в майбутньому, коли розпочне службу.
Після екзаменаційного відбору і підписання наказу про зарахування на вступників одразу чекає своєрідна початкова військова підготовка. Всі вони вирушать до польового навчального центру академії, де пройдуть перший вишкіл. А вже у вересні вступники складуть військову присягу, стануть повноправними курсантами і розпочнуть навчання.
Усі курсанти отримають повне державне забезпечення. На них чекають гуртожитки на території академії.