За інформацією прес-центру штабу АТО, ситуація в зоні проведення бойових дій знову ускладнилася. Російські терористи продовжують нахабно порушувати домовленості щодо дотримання перемир’я. За добу (дані на ранок 21.07) ворог 29 разів відкривав вогонь по позиціях українських військових. Обстріли переважно припадають на вечірню й нічну пору.
На донецькому і луганському напрямках після 19.00 терористи били з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. Щоразу у відповідь українські військові відкривали щільний вогонь. Варто додати, що завдяки вмілим і оперативним діям наших бійців противник не тільки припиняв вогневі провокації, а й зазнавав серйозних втрат у живій силі, якої у бойовиків стає дедалі менше.
Тому, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на тлі зубожіння населення тимчасово окупованої території Донецької області, зростання рівня безробіття, часткового чи повного припинення соціальних виплат російське окупаційне командування ухвалило рішення збільшити оплату для найманців, які несуть «службу» в «ЛНР»/»ДНР», на дві тисячі російських рублів (трохи більш як 800 гривень). У такий спосіб проросійські бойовики намагаються розв’язати проблему зростання випадків дезертирства, а також поповнити свої «підрозділи» за рахунок місцевого населення, а також із числа громадян РФ, які бажають «заробити» на війні на території чужої країни.