Будівництво трьох храмів Української православної церкви Київського патріархату розпочато на Вінниччині. Обласна влада вже виділила земельні ділянки під них.
Урочистості з нагоди закладання наріжних каменів у фундамент майбутніх святинь відбулися у селах Уланів, де будують храм Святого Рівноапостольного князя Володимира, Лозна — храм Покрови Пресвятої Богородиці та Куманівці — храм Святого Апостола Андрія Первозванного. Ці села розташовані на території Хмільницького району. У фундаменти помістили також капсули, в яких на папері зафіксовано дату початку будівництва та названо прізвища меценатів, які долучилися до святої справи.
Чин освячення звершив архієпископ Вінницький і Брацлавський УПЦ Київського патріархату Михаїл. Участь в урочистостях взяли віряни, представники місцевої та обласної влади. «Храм у селі — це духовний розвиток громади, — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк. — Святині, які почали будувати, стануть центрами духовності, де відроджуватимуться наші національні традиції. Тому обласна влада й надалі сприятиме зміцненню духовності».
Після обряду освячення у Хмільнику відбувся собор духовенства району, йдеться у повідомленні прес-служби Вінницько-Брацлавської єпархії.