Колишній заступник начальника Головного управління МВС України в Одеській області — начальник міліції громадської безпеки Одеси, основний підозрюваний у справі

2 травня, полковник Дмитро Фучеджі одержав громадянство РФ. Цю інформацію вказано у відповіді генеральної прокуратури Російської Федерації на запит Генпрокуратури України. Інформацію підтвердив Сергій Горбатюк, начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

Так, на прохання про допомогу в екстрадиції й затриманні Фучеджі генеральна прокуратура РФ відповіла, що не може цього зробити, оскільки підозрюваний є громадянином Росії.

«Виникає питання, чому людина, на яку було покладено функції охорони громадського порядку під час масових заходів, не діяла. І не діяла, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, які підтримували Росію, і фактично своєю бездіяльністю спровокувала бійку між проросійськи й проукраїнськи налаштованими активістами, що призвело до стрілянини. І ще питання, чому ця людина одержала пізніше громадянство РФ — це ми й намагаємося з’ясувати», — зазначають слідчі прокуратури, які розслідують дії правоохоронців під час тих подій.

Як повідомлялося, Дмитра Фучеджі було відсторонено від роботи через підозру в бездіяльності під час зіткнень 2 травня. Згодом — оголошено у розшук.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися зіткнення між проросійськими й українськими активістами, у результаті яких загинуло кілька осіб. Потім центром протистояння став Будинок профспілок на Куликовому полі. Унаслідок пожежі постраждало понад 200 осіб, 48 — загинуло.

 

Одеса.