КРОПИВНИЦЬКИЙ:

Перший етап навчань, де перевіряли діяльність сил цивільного захисту області в разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час, відбувся на Кіровоградщині.

 


Рятувальники боролися з наслідками умовно складної метеорологічної картини, що призвела до виникнення надзвичайної ситуації по усій області. «Жахлива негода» супроводжувалася поваленням дерев, руйнуванням покрівель житлових будинків та об’єктів інфраструктури, ускладненням руху транспорту, підтопленням господарських об’єктів, загибеллю і травмуванням людей.


В обласному центрі було відпрацьовано дії з ліквідації наслідків руйнування багатоповерхівки (на знімку). За тактичним задумом, внаслідок вибуху побутового газу виникла пожежа на третьому поверсі житлового дев’ятиповерхового будинку, де умовно мешкають 375 осіб, та сталося вертикальне руйнування несучих елементів конструкцій. Люди опинилися заблокованими вогнем та завалами, ймовірно, є потерпілі та загиблі. Волонтери викликають екстрені служби та починають рятувальну операцію.


Були задіяні підрозділи 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький, мобільна оперативна група та автомобіль швидкої допомоги з фахівцями медслужби та психологами управління, аварійно-відновлювальні бригади водопровідно-каналізаційного господарства, обленерго та аварійно-технічна служба газу. Для забезпечення громадського порядку задіяли особовий склад обласного управління Національної поліції.

Фото прес-служби ДСНС в області.