Золоту медаль з боротьби сумо на Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту виборола вінничанка Світлана Тросюк. Її урочисто вшанувала обласна влада — переможниця отримала сертифікат на сто тисяч гривень, а тренер Важа Даіаурі — 20 тис. грн.


Найпрестижніші змагання з неолімпійських видів спорту — Всесвітні ігри-2017, що тривають у Польщі, завершаться 30 липня. Першу золоту медаль на них для нашої команди виборола вінничанка Світлана Тросюк. Під час вшанування, що відбулося в ОДА, 29-річна спортсменка зізналася: найважче їй дався перший поєдинок — з росіянкою Вірою Коваль. «Навіть перемогти чинну чемпіонку світу, представницю Бразилії Монтгомері Хігучі, було простіше, ніж здолати суперницю з Росії, — ділиться враженнями пані Світлана. — Зрештою, такої думки дотримуюся не тільки я. Про це кажуть і фахівці, які стежили за змаганнями. Кажуть, поєдинок видався напрочуд драматичним...»


Та чи не найбільше розчулили медалістку її маленькі вихованці — Світлана веде групу юних сумоїстів. Після повернення з Польщі вони зустріли її з квітами та повітряними кульками. «Так міцно обіймали, що не могла сліз стримати», — зізнається пані Світлана.

Вінниця.