За минулу добу (дані на 28.07) російсько-терористичні формування 22 рази відкривали вогонь по наших позиціях.
За даними штабу АТО, на луганському напрямку зі стрілецької зброї та гранатометів бойовики били по позиціях сил АТО в Кримському, Новозванівці, Новотошківському. Збройне протистояння на бахмутській трасі триває. Під Новотошківським українські військові відбили атаку диверсійної групи бойовиків. Подробиці бою розповів учора на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.
«О 07:40 бойовики відкрили вогонь із гранатометів і стрілецької зброї в напрямку позицій захисників Новотошківського. Уже через п’ять хвилин сили АТО помітили ДРГ супротивника чисельністю до 10 осіб у напрямку нашого опорного пункту. Терміново було прийнято рішення про відкриття вогню на ураження. У результаті скоординованих дій наших військових ворог відступив уже через 15 хвилин, залишивши на полі бою ручний протитанковий гранатомет, кулемет, а також радіостанцію. Також, за попередньою інформацією, втрати супротивника становлять: 1 убитий і 1 поранений. На жаль, під час бойового зіткнення двоє українських бійців були поранені», — повідомив він.
За словами Лисенка, після цього в районі бахмутської траси бойовики встигли провести до кінця доби дві збройні провокації тривалістю до 15 хвилин кожна.
У районі Попасної злочинці застосовували міномети калібром 120 і 82 мм, а по Троїцькому вели вогонь із озброєння БМП. Увечері в четвер на маріупольському напрямку під мінометний вогонь супротивника потрапили опорні пункти сил АТО в Павлополі та Водяному, а по Талаківці бойовики тричі били із гранатометів і стрілецької зброї.
Близько 20-ї години гібриди півтори години вели вогонь із мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів по українських укріпленнях неподалік Авдіївки (донецький напрямок).