Півтора мільйона гривень виділили з обласного бюджету Вінниччини на підтримку об’єктів малого і середнього підприємництва. Кошти мають цільове призначення.

Їх витратять на відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими на реалізацію інвестиційних проектів. Фінансову підтримку від влади отримають ті підприємці, які не тільки зареєстровані на території краю, а й здійснюють тут свою діяльність. Є ще низка умов для отримання фінансової компенсації. «В інвестиційному проекті має бути передбачено співфінансування за рахунок власних коштів суб’єкта підприємництва у розмірі щонайменше 10 відсотків його вартості, а також створення нових робочих місць», — уточнив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. За його словами, перевагу матимуть ті, хто впроваджує енергозберігаючі технології, здійснює діяльність в інтересах соціально-економічного розвитку регіону, виготовляє продукцію експортного спрямування.
Отримувачів коштів визначатимуть на конкурсних засадах. Заявки для участі подаються до Агенції регіонального розвитку області. Комісія розглядає їх протягом семи робочих днів і ухвалює рішення. На перших зборах оцінювали бізнес-проекти трьох суб’єктів бізнесу — фермерського господарства «Бонд Агро», ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» та ПрАТ «Вінницький завод фруктових концентратів і вин». Усі три інвестиційні проекти отримали позитивну оцінку. Названим підприємствам компенсують кошти, сплачені за відсотковими ставками на отримані кредити.