Розв’язанню проблеми легалізації зайнятості населення навчали керівників об’єднаних територіальних громад Вінниччини та представників рад міст обласного значення.
Ініціаторами проведення зібрання з таким порядком денним стала обласна рада профспілок. Ініціативу підтримали облрада, управління Держпраці, Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби. Учасників ознайомили з документами, методикою та критеріями роботи у легалізації зайнятості населення. Про це присутнім розповіли представники названих вище держструктур.
За словами заступника начальника управління Пенсійного фонду в області Марини Єрошенко, кожен місяць ведеться моніторинг відомостей Реєстру застрахованих осіб.
— Понад шість тисяч платників єдиного соціального внеску прозвітували про виплату працівникам зарплати, розмір якої менший за мінімально встановлену у державі, — зазначила посадовець. — Інформацію по кожному окремо взятому факту направлено для вжиття заходів до органів місцевого самоврядування, Держпраці, Державної фіскальної служби та соціальних партнерів.
Завдяки спільним зусиллям упродовж першого півріччя 2017-го легалізовано 4,5 тисячі робочих місць, до єдиного соціального внеску додатково залучено коштів на суму 6,5 млн. грн.
— Нам повідомили, з ким можна обмінюватися інформацією, з ким безпосередньо контактувати у цій непростій справі, — каже керівник однієї з об’єднаних територіальних громад, який просить не називати свого прізвища. — Нас «озброїли» документами, на підставі яких дана проблема вирішується...