Щит із гербом Новоукраїнської територіальної громади, що на Кіровоградщині, висітиме протягом наступного року на воротах парку «Київська Русь» як символ перемоги у другому Всеукраїнському фестивалі громад «Віче в Київській Русі».

На знімку: володарі Гран-прі — делегація від Новоукраїнської міської об’єднаної територіальної громади.

Фото з офіційного сайту Новоукраїнської міськради.

Новоукраїнські аматори яскраво і самобутньо представили тут міську символіку, місцеві таланти, народну спадщину та автентичні ремесла. Візитівкою стали виступи солістки заслуженого академічного ансамблю пісні та танцю Збройних Сил України Юлії Олійник, народного аматорського хорового колективу «Хлібодари» (керівник Володимир Фулга), дуету у складі Анни Насєдкіної та Ганни Павелкової. А знані майстрині Оксана Христиченко та Олена Коваленко провели для всіх охочих оригінальні майстер-класи.
Творчий фестиваль організовано Асоціацією малих міст України та парком «Київська Русь» на честь 1029-ї річниці Хрещення Русі. Мета фестивалю — збереження культурного надбання та власної автентичності, об’єднання українців навколо своєї історії та сприяння активній співпраці міст країни. Цьогоріч у ньому взяли участь делегації з Новоукраїнки, Обухова, Українки та Пирятина.