Менш як за місяць до початку нового 2017—2018 навчального року у столиці відкриваються нові шкільні ярмарки з продажу товарів учнівського асортименту. Підписано відповідне розпорядження Київміськдержадміністрації № 922.


Так, 12 та 13 серпня з 9:00 до 18:00 відбудеться тематичний загальноміський шкільний ярмарок на вул. Хрещатик (непарний бік, нижній тротуар від центрального виходу зі станції метро «Хрещатик» до Бессарабської площі). У перший день його роботи з 13:00 до 15:00 пройде концерт — свою майстерність покажуть дитячі колективи народної творчості. З початку серпня і до 10 вересня організовуватимуть шкільні ярмарки у різних районах столиці.


Як повідомляє прес-служба КМДА, до участі у шкільних ярмарках залучені місцеві підприємства легкої промисловості, виробники товарів шкільного асортименту з інших регіонів України, дистриб’ютори та підприємства торгівлі.


За рік речі з учнівського асортименту здорожчали. Батьки відзначають, що нині на купівлю шкільної форми (середньої за розміром і не найкращої за якістю) доведеться витратити щонайменше тисячу гривень. Так, ціни на шкільні сарафани для дівчинки в одному з відомих інтернет-магазинів стартують із 325 гривень і можуть сягати 850 гривень і більше. Найдешевший шкільний жакет обійдеться у 330 гривень, а найскромніша блузка — у двісті. Максимальні ціни на ті самі речі можуть сягати тисячі гривень і більше.