На Кременчуцькому автомобільному заводі відзначили півстолітній ювілей тамтешнього музею.


Із цієї нагоди сюди запросили творців минулої слави знакового для всієї країни підприємства, сьогоднішніх продовжувачів їхніх традицій, а також тих, хто покликаний забезпечити його майбутнє. Разом із дітьми та внуками прийшли ветерани виробництва, представники знаних трудових династій, учні базового профтехучилища. Привітати колег приїхали також музейники з Полтави та сусідніх Горішніх Плавнів.


Усі вони оглянули численні експонати, що відображають етапи становлення та розвитку КрАЗу і, власне, вітчизняного вантажного автомобілебудування, його злети й падіння. Причому того дня експозиція, в якій зберігаються макети виготовлених на заводі машин, помітно розширилася за рахунок оглядового майданчика, де були представлені, так би мовити, оригінали раритетних і нових автомобілів, зразки продукції різного призначення.


Господарі та гості з приємністю відзначили той факт, що нові власники підприємства не залишили заводський музей напризволяще. Кілька років тому його приміщення відремонтували, наповнили сучасним обладнанням, оновили експозицію. Зрештою, всі погодилися з тим, що йдеться не тільки про скарбницю минувшини. Забезпечуючи нерозривний зв’язок поколінь автомобілебудівників, музей КрАЗу працює насамперед на перспективу.

Полтавська область.