Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи за період шостої сесії провів 12 засідань, на яких розглянув 128 питань. Про це йдеться у звіті про роботу комітету.
На засіданнях розглянуто і внесено до парламенту 19 проектів законодавчих актів, з підготовки яких комітет визначено головним. Із них Верховна Рада ухвалила:
— Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, що регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру щодо спеціального водокористування» (№ 1830). Його мета — усунути надмірне навантаження під час оформлення права на здійснення спеціального водокористування;
— Закон «Про внесення змін до статті 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (№ 2082). Він поновлює право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення для дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, та евакуйованих із зони відчуження у 1986 році.
Крім того, парламент прийняв закони «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження гуманного ставлення до тварин» (№5119-1), «Про оцінку впливу на довкілля» (№ 2059) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо імплементації європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин» (№ 1829).
Також народні обранці проголосували в другому читанні закони «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі» (№ 1832), «Про внесення змін до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» (№ 2047), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат» (№ 4480) та «Про внесення зміни до статті 4 Закону «Про поводження з радіоактивними відходами» щодо удосконалення механізму фінансування поводження з радіоактивними відходами»    (№ 6435).

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.