Дев’ятий рік поспіль народний артист України Микола Янченко скликає на свою малу батьківщину — у село Канава Тиврівського району на Вінниччині — талановитих професійних виконавців, а також учасників художньої самодіяльності з різних куточків області. Місцями для глядачів є пагорби над річкою, на яких всідаються зручно, як у мами на печі.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.

«Фестиваль «Мамина піч» сприяє відродженню глибинної культури українського народу, поваги до родини, до матері, — зазначив під час відкриття дійства голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — З кожним роком збирається все більше і більше людей, їм це цікаво. Ініціатор фестивалю Микола Янченко робить велику справу, об’єднуючи на подільській землі родини з усієї України».
— Коли почалися військові дії на Донбасі, пан Микола радився, чи доцільно у такий час проводити фестивальні заходи, — каже Юрій Мельник, який допомагає земляку у проведенні пісенного свята. — Ми запитали про це у людей. Разом вирішили, що будемо збирати кошти на допомогу захисникам країни. Крім того, хвилиною мовчання вшановуємо пам’ять загиблих земляків. Зі сцени дякуємо за мужність демобілізованим бійцям, присутнім на фестивалі.
До пізнього вечора глядачі насолоджувалися виступами відомих співаків і колективів.