Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, однак контрольованою українською армією, повідомляє штаб АТО. За його даними (на 7.08), за минулу добу противник 18 разів відкривав вогонь по українських позиціях.
«Порівнюючи кілька попередніх днів з минулим днем, відзначимо невелике зменшення кількості обстрілів позицій Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних угруповань. І якщо вдень найгарячіше було в районі Авдіївки, то ближче до вечора ворог сконцентрував активність на маріупольському напрямку», — йдеться у зведенні прес-центру штабу.
За оперативними даними групи «ІС», серед командирів середньої ланки у «1-му ак днр» поширюються чутки про переведення найближчим часом частин і підрозділів «армійського корпусу» за наказом російського командування на нову організаційно-штатну структуру. У зв’язку із цим передбачене значне скорочення особового складу, обсягів фінансування й інших видів забезпечення. Серед бойовиків кажуть, що це реформування обумовлене загальним скороченням допомоги з Росії.
Тим часом з робочою поїздкою в зоні проведення АТО побував Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, де перевірив стан забезпечення й бойової готовності підрозділів ЗСУ в оперативно-тактичному угрупованні «Луганськ».
Турчинов відвідав бойові позиції 58-ї окремої мотопіхотної бригади на передньому краї нашої оборони в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське та Новозванівка. Секретар РНБО України підкреслив, що 58-ма ОМПБр посідає важливе місце в загальній системі оборони оперативно-тактичного угруповання «Луганськ», повідомляє прес-служба Радбезу.
Турчинов заявив, що нині розробляються доповнення до Державного оборонного замовлення у зв’язку зі змінами бюджету. За його словами, у цих змінах ДОЗ «мають враховуватися, насамперед, реальні потреби бойових підрозділів ЗСУ, які безпосередньо протистоять російській агресії, а не пропозиції чиновників, які не завжди беруть до уваги об’єктивну ситуацію на фронті». Секретар РНБО уточнив, що це стосується і боєприпасів, і зброї, військової техніки, систем радіоелектронної боротьби, медичного та матеріально-технічного забезпечення військових.