На Прикарпатті Всеукраїнська Патріарша проща зібрала десятки тисяч паломників до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Щорічне духовне дійство традиційно відбулося в селі Крилос Галицького району. Священну літургію очолив глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

Під час святкової літургії присутні помолилися за мир та єдність українського народу. Зокрема, просили у Бога здоров’я для учасників АТО та їхніх родин, зміцнення віри та мужності бійців. Окремо згадали всіх, хто віддав за Україну найдорожче — своє життя. Звертаючись до паломників, Блаженніший Святослав акцентував на тому, що в цей нелегкий для країни час духовенство йде пліч-о-пліч з військовими, підтримує їх молитвою, щирою вірою у перемогу добра над злом та надією на мирне майбутнє.

Також Святослав Шевчук відвідав вихованців пластової оселі «Сокіл» в селі Гриньків Рожнятівського району (на знімку). Найбільш зворушливим моментом зустрічі стало спільне фото, яке продовжило традицію, започатковану ще 1927 року митрополитом Андреєм Шептицьким — опікуном та подвижником пластового руху в Україні.

Галина БРУХАЛЬ.
Фото Миколи МАЦЮКА.