За минулу добу (дані на 09.08) російсько-окупаційні війська 28 разів обстріляли позиції українських сил. За інформацією штабу АТО, ввечері у вівторок гаряче було на приморському напрямку. «Тут приблизно о 18-й годині у результаті мінометного обстрілу українських укріплень поблизу Широкиного дістав поранення один наш військовий. А в результаті ворожої провокації із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї поблизу Водяного один український захисник загинув. Також наприкінці доби під мінометний вогонь бойовиків потрапили наші позиції в районі Талаківки та Красногорівки. А з озброєння БМП злочинці двічі били по українських захисниках у Чермалику», — сказано в повідомленні.
За даними групи «ІС», починаючи з минулого тижня по всій Росії помічене масове переміщення військової техніки, значна частина якої прямувала у бік України. Одночасно РФ посилює прикордонний контроль на автомобільних пунктах пропуску на неконтрольованій Україною ділянці держкордону в Луганській області («ЛНР»). Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат України координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.
За його словами, при перетині громадянами російського ПП «Гукове» їхні паспортні дані вносяться до відповідної комп’ютерної бази прикордонної служби ФСБ РФ. При цьому, залежно від наявної про особу інформації, відносно неї здійснюється спрощений, звичайний або посилений прикордонний і митний контроль. «Така практика створює значні черги при спробах громадян окупованих територій виїхати на територію РФ, що викликає їхнє невдоволення», — написав Тимчук.