Вінниця:

Гуманітарну допомогу з американського міста Бірмінгем, що є побратимом Вінниці, надіслали до міста над Південним Бугом.

 


Організатори збору допомоги, в центрі — Влад Чуєнко.

Фото з сайту Вінницької міськради.

За словами керівника департаменту інформаційної політики Вінницької міськради Аліси Мисловської, це вже восьмий вантаж із-за океану від початку бойових дій на Донбасі. «Здебільшого побратими передають медобладнання та препарати для зупинення крові, лікування травм, опіків, розчини для оброблення ран тощо, — наголошує вона. — Наші медики, які працюють у зоні АТО, а також бійці дякують за сучасні, ефективні й прості у використанні засоби».


На знак подяки вінничани передали побратимам державний прапор з автографами бійців АТО. Полотнище доставив міський голова Вінниці Сергій Моргунов під час візиту до Бірмінгема в червні нинішнього року. 


Про черговий вантаж, переданий з Бірмінгема до Вінниці, у місті над Південним Бугом дізналися з повідомлення у мережі Фейсбук. Запис про це зробив на своїй сторінці один з організаторів збору допомоги Влад Чуєнко.

Чоловік родом з України, нині проживає у Бірмінгемі. Влад написав, що разом з українською діаспорою традиційно найбільш активно долучилися до акції викладачі та студенти медуніверситету Алабами.