За добу (дані на 10.08) гібридні формування 16 разів відкривали вогонь по наших позиціях. Тільки поблизу Широкиного й Водяного лягло 42 снаряди із «Градів».
«Порівняно з попередніми днями російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили кількість обстрілів. Однак ворог дедалі частіше застосовує озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів і, відповідно, заборонений мирними домовленостями», — йдеться в повідомленні прес-центру АТО.
Так, за даними штабу, вчора до обіду, бандформування фактично з одного напрямку — селища Калинового, шість разів із різних видів зброї били по опорних пунктах сил АТО на Луганському напрямку. А вже після 18 годин активність ворога перемістилася на Приморський напрямок. Тут із мінометів калібру 82 міліметри бандити обстрілювали українські позиції неподалік Старогнатівки та Талаківки, а 120-мм міномет застосовували в районі Водяного, Павлополя та Гнутового.
Увечері в середу на Донецькому напрямку злочинці майже дві години із різних видів зброї вели обстріл опорних пунктів сил АТО на південних околицях Авдіївки та на шахті «Бутівка».
За оперативними даними групи ІС, протягом останніх кількох діб окупанти кілька разів використовували для обстрілів 120-мм міномети, «прикриваючи» їх вогнем із 82-мм мінометів. Таку тактику приховування обстрілів із крупнокаліберного озброєння російські окупанти застосовують на всіх ділянках фронту.
Раніше Місія ОБСЄ виявила на тимчасово окупованій території поблизу с. Нижнє Лозове (59 км на північний схід від Донецька) три розгорнуті в західному напрямку мінометні позиції. У кожній позиції стояв частково прикритий маскувальною сіткою міномет (120 мм) у бойовому стані, що є порушенням відповідних ліній відведення.