До 50-річчя запуску у Вінниці першого тролейбуса комунальне підприємство «Трамвайно-тролейбусне управління» отримало у подарунок новий тролейбус.

Загалом до серпня нинішнього року планується поповнити транспортний парк сорока такими машинами. За словами керівника підприємства, депутата облради Миколи Форманюка, їх отримають завдяки реалізації урядової програми оновлення транспорту в містах держави. Під гарантії Кабміну міська влада Вінниці взяла пільговий кредит на придбання сорока тролейбусів і тридцяти автобусів. Перший із тролейбусів, марки «Богдан Т 701», й доставили до міста напередодні ювілею транспортників. Машина має сучасне устаткування, обладнана кондиціонером, у неї низька підлога, що зручно для пасажирів-«візочників». Транспортний засіб енергоефективніший порівняно з тими, що використовуються нині.

Міський голова Вінниці Володимир Гройсман під час урочистостей, що відбулися на підприємстві з нагоди ювілею, повідомив, що нині на заводі триває процес виготовлення транспорту, кошти вже перераховано, протягом наступних шести місяців планують отримати всю передбачену кількість тролейбусів і автобусів.

У вже далекому 1964-му в місті над Південним Бугом на лінію вийшли перші п’ять тролейбусів. Нині на 14 маршрутах щоденно працює 111 машин, упродовж року ними перевозять майже 75 мільйонів пасажирів.

Вінниця.

Фото надано департаментом ЗМІ Вінницької міськради.