Затверджено план основних міських заходів, присвячених 74-й річниці визволення Харкова від нацистських загарбників, Дню міста, Дню державного Прапора України. 22-23 серпня в місті відбудуться покладання квітів до пам’ятників і братських поховань, мітинги-реквієми та громадянські панахиди. У всіх районах пройдуть пам’ятні та святкові заходи. На найбільшому в Європі майдані Свободи відбудеться великий святковий концерт.

Фото прес-служби міськради.

Певна річ, міська влада приготувала харків’янам і значні подарунки. У ці дні в Харкові відкриється Регіональний центр адміністративних послуг. Таких об’єктів в Україні ще не будували, відзначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.
Регіональний центр — приклад сучасного архітектурного рішення, будівлі, що відповідає всім рівням комфорту. Крім того, це буде центр, де вперше харків’яни та мешканці області зможуть отримувати в одному місці понад 300 послуг соціального й адміністративного характеру.
Зараз у будівлі завершуються плиткові, малярські роботи й оздоблення фасаду. На першому поверсі в залі приймання вже встановлено велику стійку рецепції для адміністраторів. Основні кольори, які використовували в інтер’єрі, — білий і світло-сірий. Після завершення будівельних робіт у центрі обладнають робочі місця, підключать необхідну техніку й обладнання.
Зі здачею в експлуатацію центру кращим і комфортнішим стане весь мікрорайон. Ремонтуються фасади будівель, які розташовані поруч, дороги, тротуари, встановлюються нові зупиночні павільйони. Перед будівлею центру споруджують парковку на 250 місць, а після відкриття до центру запустять додаткові маршрути громадського транспорту.
Зазначу, що в Регіональному центрі працюватимуть найзатребуваніші служби міста й області. Центр займає площу 6 тис. кв. м і організований за принципом відкритого простору, без кабінетної системи.
Користуватися послугами центру зможуть як жителі Харкова та Харківської області, так і мешканці інших регіонів України. Час приймання заявника становитиме не більш як 15 хвилин. У будівлі створили всі умови для відвідувачів із обмеженими можливостями. До роботи в центрі вже підготували 320 людей.
Крім того, у місті будівельний бум не тільки доступного житла —практично всі райони заполонили будівельні крани, — а й скрізь ведеться масштабна реконструкція доріг, перекладаються трамвайні колії, комунікації, відновлюється дорожнє покриття. Всі переїзди роблять за спеціальними технологіями.
— Ми використовуємо найсучасніші методи будівництва доріг і транспортних розв’язок, які прослужать десятиліття, — каже перший заступник міського голови Ігор Терехов.
— Роботи на всіх переїздах плануємо закінчити саме цього року. Крім головних артерій міста, шляховики обновляють і внутрішньоквартальні дороги.

Микола КОСИЙ.

Харків.