У Миргороді на Полтавщині завершили капітальний ремонт даху будинку № 52 на вулиці Багачанській, що в тамтешньому Авіамістечку: застарілу шиферну покрівлю замінили на сучасний металопрофіль.

Ідеться про невеликий триповерховий і неновий багатоквартирний будинок. Його стан і обмежена кількість квартир, м’яко кажучи, не сприяють створенню ОСББ. Тож задля того, щоб полагодити дірявий дах, мешканці згаданого будинку погодилися на так звану дольову участь у капітальному ремонті даху. Його загальна вартість становила 363,6 тисячі гривень. Мешканці зібрали 76,4 тис. грн., решту «доточила» міськрада зі скарбниці громади. При цьому власникам трикімнатних квартир довелося розкошелитися на 6 тисяч гривень, двокімнатних — на чотири. Суми досить вагомі, особливо для пенсіонерів, але такі інвестиції у своє житло, як то кажуть, окупляться сторицею. Бо зволікання з ремонтом покрівлі провокувало б незрівнянно більші витрати у майбутньому...
Під час ремонту даху замінили не лише покрівельний матеріал, а й дерев’яні конструкції, що його тримають, та відновили вентиляційні надбудови.