Дітям бійців із Вінниччини, які не повернулися з АТО, організували поїздку на відпочинок до Ліберецького краю Республіки Чехія. Подорож стала можлива завдяки домовленості між головою Вінницької облдержадміністрації Валерієм Коровієм та керівником Ліберецького краю Мартіном Путою.


Витрати на поїздку профінансувала облдержадміністрація, а перебування у Чехії оплатить місцева адміністрація. 34 дитини, у чиїх серцях не вщухає біль втрати загиблих батьків, відвідають заповідні парки, побачать архітектурні пам’ятки, прекрасну природу Ліберецького краю.


За інформацією департаменту інформаційної політики Вінницької облдержадміністрації, вінничан зустрів заступник керівника краю з великою кількістю морозива. Він же провів екскурсію містом для маленьких гостей. Діти відвідали замок «Старий град», де стали очевидцями лицарських боїв. Вони також побувають у парку розваг, що розташований на 10-гектарній площі. Їм обіцяли екскурсію у природний заповідник «Чеський рай», що є центром європейського геологічного парку ЮНЕСКО. Програма поїздки передбачає і оздоровчу частину, і зустрічі з місцевими однолітками.


Вінницька область.