У комітетах Верховної Ради

Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з листом щодо захворювань дітей у закладах оздоровлення та відпочинку. Відповідний лист розміщено на офіційному сайті Верховної Ради.

У ньому, зокрема, наголошується, що до комітету надходять численні тривожні сигнали щодо тяжких захворювань дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. «Кричущим випадком стала смерть дівчинки в оздоровчому закладі Бердянська, яка протягом тижня не отримувала належної якісної медичної допомоги при захворюванні (за попередніми висновками) на пневмонію», — йдеться у листі.


Водночас народні депутати акцентують увагу на непоодиноких випадках направлення до оздоровчих закладів дітей з явними ознаками гострих захворювань, які, проте, мають медичну довідку про можливість перебування в оздоровчих закладах.


На переконання комітету, МОЗ та структурні підрозділи облдержадміністрацій із питань охорони здоров’я не приділяють достатньої уваги контролю за відбором кваліфікованих лікарів та медичних працівників до оздоровчих закладів, якістю надання медичної допомоги дітям у разі травмування або захворювання.


З огляду на це, парламентарії просять прем’єра посилити відповідальність МОЗ та структурних підрозділів ОДА за неналежне виконання своїх обов’язків. Провести невідкладну перевірку якості надання меддопомоги дітям в усіх закладах оздоровлення та відпочинку. А також внести зміни до законодавства, в яких виключити дитячі заклади оздоровлення та відпочинку з переліку суб’єктів господарювання щодо яких не здійснюються перевірки.