«Укравтодор» має намір розв’язати проблему Львівської об’їзної дороги, для цього буде збудовано 24-кілометровий північний обхід міста Львова, який матиме дворівневі розв’язки та перехід для тварин. 

Наміри відомства збудувати нову дорогу підтвердила прес-секретар «Львівавтодору» Тетяна Парубій. Вона зазначила, що будівництво має розпочатись у 2019 році та триватиме не менш як 4 роки. Водночас на сторінці відомства у Facebook назвали технічні параметри майбутньої дороги. Вона поєднає міжнародну трасу Київ—Чоп та національну Львів—Луцьк з міжнародними трасами Львів—Рава-Руська, Львів—Краковець та Львів—Шегині, які забезпечують сполучення між Україною та Польщею. Також вона матиме 4 смуги руху — по дві в кожен бік. На дорозі передбачено будівництво трьох естакад із залізобетону завдовжки відповідно 191, 551 та 332 м. Окрім того, на перетині з дорогами міжнародного та національного значення передбачено будівництво дворівневих транспортних розв’язок.
При будівництві врахують екологічні проблеми — буде забезпечено біоперехід для міграцій тварин, а на ділянках поблизу населених пунктів встановлять шумозахисні екрани загальною довжиною майже 11 кілометрів.