Вінниця:

Останки шістьох радянських солдатів перепоховали на кладовищі у селі Біликівці Жмеринського району на Вінниччині. Їх розстріляли фашисти в далекому 1944-му. Їх поховали на подвір’ї місцевої жительки Ганни Макодзьоб.

Поки жінка була жива, доглядала місце поховання. Як її не стало, могили залишилися бездоглядними. Активісти громадської військово-патріотичної організації «Пам’ять» з власної ініціативи здійснили перепоховання останків загиблих бійців. Непросту роботу виконали Андрій Ягниш, Сергій Сауляк та Валерій Гераскевич.


Крім активістів згаданої організації, у церемонії взяли участь голова Жмеринської районної ради ветеранів Анатолій Паламарчук, керівник відділу інформаційної діяльності РДА Оксана Сокол. Місцевий священик отець Ярослав провів панахиду за загиблими та освятив могили.


— На превеликий жаль, дотепер залишаються невідомі імена тих борців з фашистськими загарбниками, — зазначив керівник ГО «Пам’ять» Анатолій Любимов. — Намагалися встановити їхні імена, однак поки що зробити це не вдалося...


Активісти планують виготовити і встановити на могилі пам’ятний знак солдатам, які загинули за визволення їхнього села.