Постанова Верховної Ради України

Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров’я громадян під час подій, пов’язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року
 
Відповідно до частини четвертої статті 89 Конституції України, статті 87 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України постановляє:
1. Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров’я громадян під час подій, пов’язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року (далі - Тимчасова слідча комісія).
2. Визначити основними завданнями Тимчасової слідчої комісії: одержання повної та достовірної інформації щодо протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, пов’язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року; встановлення конкретних осіб, винних в організації силового розгону мирних демонстрацій, побитті громадян, нападах на журналістів та перешкоджанні їх професійній діяльності; підготовка та направлення відповідних матеріалів до Генеральної прокуратури України з метою притягнення до відповідальності вищезазначених осіб.
3. Визначити кількісний склад Тимчасової слідчої комісії, виходячи із забезпечення такого представництва:
фракція ПАРТІЇ РЕГІОНІВ - 4 народних депутати України;
фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» - 2 народних депутати України;
фракція Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» - 1 народний депутат України;
фракція Всеукраїнське об’єднання «Свобода» - 1 народний депутат України;
фракція Комуністичної партії України - 1 народний депутат України;
позафракційних - 1 народний депутат України.
4. Обрати головою Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Москаля Геннадія Геннадійовича (фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»), заступником голови Тимчасової слідчої комісії - народного депутата України Бондаренко Олену Анатоліївну (фракція ПАРТІЇ РЕГІОНІВ).
5. Враховуючи надані пропозиції депутатських фракцій, обрати до складу Тимчасової слідчої комісії таких народних депутатів України:
Балицького Євгена Віталійовича - фракція ПАРТІЇ РЕГІОНІВ;
Царьова Олега Анатолійовича - фракція ПАРТІЇ РЕГІОНІВ;
Махніцького Олега Ігоровича - фракція Всеукраїнське об’єднання «Свобода»;
Медуницю Олега Вячеславовича - фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»;
Мирного Івана Миколайовича - фракція ПАРТІЇ РЕГІОНІВ;
Міщенка Сергія Григоровича - позафракційний;
Паламарчука Миколу Петровича - фракція Політичної партії «УДАР Віталія Кличка»;
Самойленка Василя Петровича - фракція Комуністичної партії України.
6. Матеріально-технічне, кадрове, інформаційне та організаційне забезпечення роботи Тимчасової слідчої комісії покласти на Апарат Верховної Ради України.
7. Визначити термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - один рік з дня прийняття цієї Постанови.
8. Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше шестимісячного терміну з дня прийняття цієї Постанови.
9. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
 
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ,
16 січня 2014 року.
№ 730-VІІ.