До перлини архітектури — Олеського замку — з’їхалися медовари з Львівщини, аби почастувати своїми смаколиками гостей Другого міжнародного фестивалю меду «Надбужанські медобори». Гостей було чимало — не тільки з Львівської та інших областей України. Завітали навіть бджолярі з Польщі — з гміни Балтув. Делегацію з двадцяти пасічників очолив війт гміни Анджей Яблонський.

Солодке свято тривало від ранку і до пізнього вечора. Текли ріки меду, лунали чарівні українські пісні. Відкрили свято, як і годиться українцям, з молитви. Потім зі сцени уперше прозвучав гімн фестивалю, який написала мисткиня з Бущини Ганна Грушицька. Місцеві юнаки і дівчата продемонстрували гостям тридцятиметровий рушник, який вишили господині з 26 громад Буського району. Організатор свята — Буська РДА — доклала максимум зусиль, щоб все вдалось.
Туристи побували з екскурсією в перлині Золотої підкови — Олеському замку, де милувалися експонатами. Гості фестивалю куштували й купували запашний мед на різні смаки. Пасічники частували медовухою, представили також увесь асортимент корисної для здоров’я бджолиної продукції. Продавали на святі й інші речі. Особливим попитом користувалися вишиванки, які привезли майстри з Косівщини.
Гостей з Польщі зачарувала атмосфера свята, яку вони назвали милою, сердечною і душевною. Голова осередку пасічників з польського Балтува Йозеф Місюра розповів, що у них пасічники теж збираються на такі фестивалі. Цьогоріч відбудеться ювілейний десятий. Він триватиме три дні і на нього приїдуть пасічники з Німеччини, Румунії, Угорщини, Литви і України.

Фото надано автором.