Відзнаками Президента України нагородили 23 прикарпатських волонтерів (на знімку). За громадянську мужність, патріотизм, волонтерську допомогу бійцям, які боронять кордони нашої держави, підтримку сімей загиблих та дітей учасників АТО на сході України, громадську активність та самовідданість їм вручили відзнаки «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

За дорученням голови ОДА Олега Гончарука почесні нагороди доброчинцям вручили його заступники Марія Савка та Богдан Кобилянський. Серед нагороджених представники громадських організацій та благодійних фондів «Громадська ініціатива Галичини», «Сила Прикарпаття», «Франківський опір», «Допомагаємо Україні разом», Народної ради Прикарпаття та «Кікбоксинг проти наркоманії та дитячої злочинності».
Як стверджують самі нагороджені, насправді таких, як вони, значно більше. Волонтерський рух в Україні активізувався під час знаменних подій на столичному Майдані. Так само прикарпатські доброчинці матеріально і морально підтримали наших військовослужбовців на початку російської агресії та разом з іншими волонтерами допомогли відродити українську армію. Не залишаються вони осторонь проблем учасників АТО та їхніх сімей і сьогодні, продовжуючи надавати допомогу військовослужбовцям після їх повернення додому.

Фото Миколи МАЦЮКА.