На Херсонщині вже ласують ранніми столовими сортами винограду. Аграрії тішаться: врожай видався чудовий. Якщо торік через несподіваний спалах грибкових інфекцій на плантаціях Таврії зібрали всього лише 3,4 тисячі тонн столового винограду, то зараз очікують на 7 тисяч тонн (дані Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА). Однак роздрібні ціни на солодкий дарунок природи однаково тримаються досить високими: від 45 до 60 гривень за кілограм. Все через скажений споживчий попит на курортах чорноморського та азовського узбережжя краю. Тут багатотисячні армії відпочивальників буквально змітають смаколики з прилавків, не дуже лякаючись нулів на цінниках.
Занадто повільно, на думку покупців, у розпал сезону знижуються й ціни на знамениті херсонські (якщо точніше, голопристанські й скадовські) кавуни. Оптовики приймають їх по дві гривні за кілограм, на придорожніх ринках продають уже по 2,5-3 гривні, а у великих містах поза межами регіону це вже 4-6 гривень за кілограм. Кажуть, все через те, що ранні сорти баштанних уже «відійшли», а пізні масово ще не дозріли, тому й ціни знижувати комерсанти та власники баштанів не поспішають.
149
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1В Україні засіяно вже понад 2 мільйони гектарів ярих зернових і зернобобових, — Комітет з питань аграрної та земельної політики
-
2Палата представників Конгресу США схвалила майже 61 мільярд доларів на допомогу Україні
-
3Весняна сесія ПАРЄ завершила свою роботу
-
4Про звернення громадян до Верховної Ради України у січні — березні 2024 року
-
5Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг провів виїзне засідання на Харківщині щодо питань функціонування об’єктів критичної інфраструктури на прифронтових територіях