Для успішного розвитку країни потрібна працююча та зростаюча економіка. Тож усі, хто заважає розвиватися бізнесу, є ворогами, наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман (на знімку) під час учорашнього засідання уряду.

 

 

Він не збирається закривати очі на зловживання чиновників, монополістів і контролюючих органів. «Якщо потрібно буде знести якісь контролюючі структури або якісь інші, я очолю цей рух у країні», — сказав він і додав, що «нікому не дозволить стримувати розвиток нашої країни».


Такий рішучий настрій прем’єру навіяли відвідини регіонів, як відомо, протягом тижня він побував на Дніпропетровщині, Херсонщині та Миколаївщині, і зустріч із представниками бізнесу. З ними прем’єр поговорив про економічну стратегію розвитку регіонів та потенціал областей.


«Ми докладаємо масу зусиль до відновлення національної економіки. До того ж капітального ремонту потребують абсолютно всі сфери життя країни», — сказав він.


В. Гройсман нагадав, що у 2016 році було розпочато модернізацію доріг: «Цього року підвищили темпи та обсяги відновлення. Нині значно покращилась якість виконання ремонтних робіт. Думаю, що через три—п’ять років ми наведемо ідеальний порядок на дорогах. Звісно, ми не дійдемо до кожного куточка, але в більшості випадків громадяни відчують, що ситуація змінилася. Такі само зміни маємо зробити в інших сферах життя. Нам потрібна для цього працююча та зростаюча економіка. Це пріоритет нашої діяльності номер один».


У цьому контексті прем’єр зауважив, що бізнесмени готові вкладати кошти в місцевий розвиток, але водночас просять прибрати бюрократичні перепони. «Ідеться про те, що економіка зростає, потреби для модернізації, розміщення нових підприємств є, але психологія чиновника і досі не змінилася. Типові проблеми: важко оформити землю, дозвіл на будівельні роботи», — сказав В. Гройсман. Водночас найкритичнішою він назвав ситуацію з підключенням до мереж енергетики та газу. «Усі монополісти і не дозволяють сьогодні бізнесу розвиватись», — наголосив глава уряду і додав: «Це все створює перешкоди на шляху розвитку національної економіки і не дає можливості підприємцям розкрити наявний потенціал».


Окремо Прем’єр-міністр зачепив підготовку до нового навчального року. За його словами, вона відбувається на належному рівні. Водночас глава уряду звернув увагу на брак на місцях шкіл та садочків. «Місцеві бюджети з 80 мільярдів гривень зросли до 180 мільярдів гривень. Але ці кошти використовуються по-різному для підтримки освіти. В одному місті будується по п’ять навчальних закладів, в інших — жодного. Хоча і там, і там є кошти», — сказав він. Тож, переконаний глава уряду, потрібно підвищувати відповідальність на місцях.


Насамкінець В. Гройсман наголосив, що практика регіональних поїздок буде продовжена. Адже ніщо не замінить відвертого і відкритого спілкування з людьми.

Фото з сайту kmu.gov.ua