Другі обласні змагання медиків бригад екстреної медичної допомоги (ЕМД), що протягом трьох днів тривали на базі дитячого табору «Казкова долина» у Літинському районі Вінниччини і завершилися 19 серпня, дали можливість медикам вдосконалити майстерність і трохи відпочити в чарівній лісовій природі.

На знімку: під час медичного марафону бригад екстреної медичної допомоги у таборі «Казкова долина».

Фото з сайту Вінницької ОДА.

Учасники дев’яти команд з усіх станцій швидкої допомоги області, а також бригада студентів Вінницького національного медуніверситету імені Пирогова, демонстрували свої уміння надати першу допомогу в дев’яти номінаціях, зокрема, у випадку ДТП, падінні людини з висоти, при отруєнні хімічними речовинами тощо. Понад п’ять років в регіоні діє окремий підрозділ медицини катастроф. У ньому об’єднано всі бригади швидкої допомоги. Працюють вони не за територіальним принципом. Першими на виклик виїжджає та бригада, яка на момент повідомлення знаходяться найближче до місця хворого.
— Наше завдання — до завершення цього року повністю покрити територію області новою системою диспетчеризації, що дасть можливість в онлайн-режимі відстежувати всі автомобілі екстреної медичної допомоги, — зазначив під час відкриття змагань голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.
Керівник регіону передав обласному центру ЕМД та медицини катастроф гастроскоп, вартістю 500 тисяч гривень. Медичний прилад придбано за кошти обласного бюджету. Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович нагадала колегам, що на черзі придбання ще одного сучасного приладу — бронхоскопу. Також за фінансування обласної влади.