Луцьк:

День Незалежності у Луцьку відзначали просто неба. Святкування розпочалося з урочистої ходи керівників області, міста, громадськості від Київського майдана до пам’ятника Т. Г. Шевченку і покладання квітів до монумента Кобзаря, стели загиблим Героям Небесної Сотні та воїнам АТО. Згодом центром усіх святкових дійств став Театральний майдан, звідки велася трансляція військового параду в Києві.


Важко перерахувати усі заходи культурної програми свята. Але серед них не можна не виділити акцію «Кобзарське віче» за участю заслуженого артиста України Тараса Компаніченка та гурту «Хорея козацька», а також патріотичний мистецький проект «Україна понад усе». Тисячі лучан прийшли і на площу Президента Грушевського на концерт зірок української естради з нагоди відкриття розважального центру «Промінь».


І це не єдина обнова обласного центру. Міська влада зробила лучанам ще один приємний сюрприз, відкривши в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки Алею ліхтарів, кожен з яких — витвір ковальського мистецтва.


До речі, 25 серпня Луцьку виповнилося вже 932 роки. Того дня місту було вручено нагороду Парламентської асамблеї Ради Європи — Щит Честі.