ПОЛТАВА: 

У місті Горішні Плавні, що на Полтавщині, завершився ХІV міжнародний фольклорний фестиваль «Калинове літо на Дніпрі». Його започаткували ще 2000-го. Однак через неоголошену війну на Донбасі згадане дійство опинилося на паузі. Після трирічної перерви фолькфест відновили.

 


Під час фестивалю імпровізованими сценічними майданчиками ставали навіть вулиці міста.


Фото з сайту Горішньоплавнівської міськради.


Цьогоріч, окрім кількох місцевих колективів, у ньому брали участь представники Туреччини, Румунії, Польщі, Сербії, Чехії та Кіпру. Вони виступали на різних сценічних майданчиках, зокрема й імпровізованих. Однак гостям свята найбільше запам’ятався марш-парад учасників центральними вулицями, що завершився гала-концертом на Театральній площі...


З іноземними гостями зустрівся міський голова Дмитро Биков. Він подякував їм не лише за непересічні таланти та високу виконавську майстерність, а й за підтримку нашої держави у непрості часи. Переможених на фестивалі не було. Кожен його учасник отримав диплом і пам’ятний подарунок. Водночас за традицією обрали міс і містера згаданого яскравого дійства, відзначили наймолодшого та найстаршого учасників. При цьому всі вони повезли додому незабутні враження від цікавих зустрічей, екскурсій і щирого спілкування з гостинними господарями.