З усмішками на обличчі отримували ключі від нових квартир 80 новоселів у Вінниці. У місті над Південним Бугом здали в експлуатацію ще один 10-поверховий будинок за урядовою програмою «Доступне житло».


Новоселами стали представники бюджетних галузей — освіти, охорони здоров’я, фінансових установ. Двадцять з них отримали пільгові довгострокові кредити на загальну суму майже шість мільйонів гривень з «Обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву». Серед новоселів — працівники державного казенного підприємства з виготовлення зброї «Форт» Міністерства внутрішніх справ. Свою квартиру в новобудові матиме також і переселенка з Донбасу.


Здешевити квадратні метри вдалося за рахунок залучення кредитних ресурсів комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» та підрядної організації «Поділлябудінвест». Тож вартість одного квадратного метра вийшла найдешевшою на ринку нового житла у Вінниці — 8,5 тис. грн.


Ключі новоселам вручили голова Вінницької облради Анатолій Олійник та керівник облдержадміністрації Валерій Коровій. За словами голови ОДА, нині в області з усіх джерел фінансування споруджується 500 нових об’єктів.

Левову частку серед них становить житло.

Вінницька область.