У Кременчуці оновлюють поштові скриньки, розташовані у під’їздах багатоквартирних будинків. На це з міського бюджету цьогоріч виділили 800 тис. грн.


Раніше такими скриньками опікувалися поштовики. Та з різким зменшенням їхнього наповнення насамперед передплаченою періодикою і листами, інтерес «Укрпошти» до цієї частини майна згас. Тож воно стало фактично безгоспним. Ті пошарпані скриньки знімали взагалі або їх розкурочували вандали, наповнювали всіляким мотлохом і використаними наркоманами шприцами. Здавалося, що про них згадують тільки перед виборами, коли треба «навантажити» електорат черговою порцією друкованої агітпродукції.


Однак невдовзі з’ясувалося, що поштові скриньки у під’їздах таки потрібні. Адже передплатники газет і журналів усе одно залишилися. Та й для спілкування з родичами чи знайомими далеко не всі користуються тільки телефоном або Інтернетом. Не кажучи вже про офіційні повідомлення органів влади, комунальних підприємств, судів, сервісних служб тощо. Ситуація, за якої все те опинялося у щілинах дверей або під ними чи просто на сходових клітинах, призводила до втрат деяких важливих документів.


Реагуючи на звернення городян із цього приводу, міська влада Кременчука прийняла рішення про заміну поштових скриньок у багатоповерхівках за рахунок скарбниці громади. На це нинішнього року в бюджеті міста спочатку передбачили 600 тис. грн., а потім, за результатами його наповнення у першому півріччі, додали ще 200 тисяч. За ті кошти комунальники, за інформацією першого заступника начальника управління ЖКГ міськвиконкому Катерини Бутенко, замінять скриньки у 57 будинках. Водночас їх встановлення триватиме й надалі.

Полтавська область.