Останню добу (станом на ранок 31.08) противник 19 разів відкривав вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, найгарячіше — на донецькому напрямку. Бойовики там обстріляли позиції в районі шахти «Бутовка», Авдіївської промзони, а також на підступах до Зайцевого і Кам’янки.


На маріупольському напрямку зафіксовано лише один провокативний обстріл. Ворог випустив 4 міни калібру 82 міліметри та бив з гранатомета на підступах до Мар’їнки. Також активність окупантів було зафіксовано на околицях Водяного. Тут вони тричі обстріляли наші опорні пункти з великокаліберного кулемета. На луганському напрямку зберігалася тиша.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «У нашому секторі спокійно. Вночі орки зі стрілецької зброї один раз відкрили вогонь по нашому опорному пункту. Більше обстрілів не було.

Ми на такі провокації не реагуємо. Нині тихо, аж у вухах дзвенить. Давно вже такого не було. У всіх одне запитання: як довго протримається режим тиші. За даними розвідки, російські найманці поки що не збираються йти з нашої землі. Вони облаштовують свої позиції, проводять ротацію, постійно чути гуркіт їхньої техніки. Один плюс такої війни — відсутність вбитих та поранених. Однак ми не гаємо часу й активно готуємося до холодів: укріплюємо позиції, заготовляємо дрова».


За даними групи «Інформаційний спротив», РФ продовжує перекидати важку техніку на Донбас. «Так, у районі Харцизька зафіксовано переміщення на західний напрямок великої колони окупантів — 2 одиниць ББМ (1 БРДМ-2М і 1 БТР-70), до 15 «Уралів» і «КАМАЗів», які перевозили спорядження, боєприпаси, живу силу.