Депутати Запорізької міської ради під час чергової сесії затвердили зміни до програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на 2016—2018 роки» і Програми розвитку центрів первинної медико-санітарної допомоги міста Запоріжжя на 2017 рік.


Додаткові кошти у розмірі 2 млн. 248 тис. грн. (зокрема за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток на суму 2 млн. 272 тис. грн.) планують виділити на проведення капітального ремонту в комунальному закладі «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 6».


Майже 1 млн. 378 тис. грн. виділено додатково на проведення капітальних ремонтів лікувальних закладів міста, повідомляє прес-служба міськради.


Додаткове фінансування передбачено й на закупівлю лікарських препаратів: 138 тис. грн. для придбання препаратів імуноглобуліну, 768 тис. 453 грн. — на вакцину проти грипу, 
123 тис. 343 грн. — на придбання препаратів для онкохворих. Ще майже 518 тис. грн. необхідно для закупівлі медичних препаратів для реанімаційного відділення комунального закладу «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги».


Заплановано придбання обладнання тривалого користування на загальну суму 7 млн. 261 тис. грн. Так, 240 тис. грн. виділять на придбання 24 рідкокристалічних панелей для інформування пацієнтів про графіки прийому лікарів, наявність медичних препаратів для пільгової категорії населення, методи профілактики й лікування основних захворювань. Екрани з’являться в міських лікарнях.

Запоріжжя.