Вінниця:

Останніми стали нинішні жнива для Героя України Анатолія Пачевського з Вінниччини. 30 серпня перестало битися серце керівника сільгосппідприємства «Радівське» Калинівського району. Він очолював його протягом 27 років.

Загалом трудився біля землі понад 50 літ! Один день не дожив хлібороб до свого 78-го дня народження...

 


Пачевський (на знімку в центрі) виховав цілу плеяду вмілих господарників. Керівником сусіднього господарства працює син Анатолія Мартиновича, хліборобську професію обрав онук. Ордени Дружби народів, князя Ярослава Мудрого V ступеня, Святого князя Володимира Великого — це ще не всі нагороди уславленого хлібороба. У 2002 році його удостоєно звання Героя України.


Анатолій Пачевський був другом нашої газети. Нагороджував передплатою старанних працівників, передплачував для ветеранів. Висловлював на її сторінках думки щодо подальшого розвитку аграрного сектору, категорично виступав проти продажу землі за нинішніх умов...


Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Анатолія Пачевського. Світлу, добру пам’ять про нього збереже кожен, хто хоча б раз спілкувався з ним, — настільки людяною у ставленні до інших була ця Людина.

Фото надано автором.