Вінниця:

Меморіальну дошку вчителю Юрію Барашенку відкрито на приміщенні школи села Красносілка Бершадського району на Вінниччині. Капітан Барашенко загинув у 2015 році на бойовій позиції біля Попасної.


Учитель Барашенко міг бути звільнений від мобілізації, але заборонив адміністрації школи і районного відділу освіти клопотати про це. Мав можливість раніше демобілізуватися. Теж не став цього робити. Командував ротою у 59-му мотопіхотному батальйоні. За сумлінну службу отримав підвищення у званні. Залишилася низка подяк, лист рідним від командування частини.


Його життя обірвалося на третій день серпня 2015-го. Він готувався до поїздки додому на ювілей дружини. На час загибелі Барашенку виповнився 51 рік. Його не дочекалися мати, дружина, донька, син та маленький онук.


На честь досвідченого педагога, щирої, доброзичливої людини на фасаді школи встановили меморіальну дошку. Право її відкриття надали доньці загиблого Вікторії Коломієць та керівникові Бершадської районної організації учасників АТО Олегу Клітинському. Згорьована мати Юрія прочитала вірш, написаний на спомин про сина, який уже ніколи не переступить поріг рідної школи...

 


На знімку: на відкриття меморіальної дошки вчителю Юрію Барашенку зібралися учні й односельці, а також його фронтові побратими.


Фото з сайту Вінницької облради.