Завтра – День підприємця України
 
Так стверджує підприємець — переселенець із Луганщини Олександр Кононов, який через давній нещасний випадок у полі втратив руку і ногу. Його взяли в полон сепаратисти, коли зрозуміли, що він допомагає українським бійцям.

«Всього скуштував. Були репресії, імітації розстрілів», — каже Олександр. Звільнитися з ворожого полону вдалося з цінним трофеєм: на свій страх та ризик вони разом із дружиною вивезли український прапор...

...До війни чоловік розводив кіз y Луганській області. До десятка вдалося вивезти на Житомирщину в село  Десятини, де він тепер втілює у життя свою найбільшу мрію — створює ферму.
 
 

На знімку: Олександр Кононов зі своїми «вихованками».
 
Фото з сайту https://hromadskeradio.org
 
Молоко на родинній фермі переробляють на сир, бринзу, рікоту. Пишаються екологічно чистою продукцією, адже поблизу немає жодних шкідливих виробництв, не використовують тут ніяких комбікормів, а тим паче стимуляторів. Гуляють кізочки на чистому повітрі, пасуться на зеленій травичці, п’ють джерельну воду.

Минулоріч Олександрові вдалося отримати грант на розвиток власної справи і розпочати відбудову покинутої ферми у селі. Згодом зареєстрував власну торгову марку «Сири Санича».

«Нині плануємо збільшити стадо, — розповідає Олександр. — На черзі — будівництво сироварні, адже поки що я сир виробляю у домашніх умовах. Продаємо продукцію через Інтернет, розсилаємо «Новою поштою». У нас уже є постійні клієнти. Минулого року, коли намагалися все розпочати, сумнівався у власних силах, бо ще ніколи не робив сир. Як виявилося пізніше, людям подобається».

Підприємець запевняє, що ідеї для початку власної справи завжди є, а от бажання жити краще і ні від кого не залежати є не в кожного. Одні роками сидять, даремно очікуючи, коли ж, нарешті, обставини сприятливо складуться, а другі піднімаються, хоч би як тяжко було, починають працювати, гарувати та своїми ж руками робити кращим своє життя.

Олександр Кононов належить саме до тих, хто ні на кого крім себе не сподівається, не чекає подачок від влади, до тих, хто хоче будь-що працювати та створювати нову країну.

«Вважаю, що Україна буде багатою, коли кожен із нас житиме у достатку», — каже він. А також радить: «Уважно роззирніться навколо — ви обов’язково знайдете справу свого життя. А якщо ж не виходить, то за порадою завжди можна звернутися до тих, хто вміє втілювати в реальність найфантастичніші мрії».

За матеріалами «Громадського радіо».