Пластовий табір «Земля Велетів-2017», який завершив свою роботу на Тернопільщині, у Кременецькому районі, вже готується до наступного сезону. Його учасники — діти з Авдіївки, Маріуполя, Селидового Донецької області та з Києва разом із духівником о. Ігнатієм (Воловенком) — уже розробляють маршрути майбутніх походів гостинним краєм.

 

На знімку: пластуни з Донеччини у таборі на Тернопільщині.


Фото надане автором.


Пластунів з Донбасу четвертий рік з благословення архієпископа Тернопільського та Кременецького Нестора й архієпископа Донецького та Маріупольського Сергія приймає Свято-Юріївський монастир УПЦ Київського патріархату.


— Екскурсії до Замкової гори і краєзнавчого музею у Кременці, до Оптимістичної печери у Королівці, до штабу УПА «Волинь-Південь» в Антонівцях, проща до Божої гори дали змогу пластунам ознайомитися з історичними, ландшафтними та духовними перлинами Тернопільщини, — каже о. Ігнатій. — А щоденні молитви, духовні бесіди і свята Літургія становили духовну частину таборового життя.


Завдяки друзям з Кременецького районного будинку дитячої творчості діти відвідали майстер-класи з мотанки та плетіння. Відомий музикант, композитор і художник-карикатурист Юрій Журавель подарував кожному учаснику табору свою книжку «Битви за Україну» з автографом. Бійці 72-ї ОМБр передали кожному пластуну видання «25 великих перемог України».


— Тема перемоги лунала і на історичних гутірках, і на тренінгах, і під час духовних бесід на тему, якими переможцями бачить Отець Небесний своїх дітей, учнів і послідовників, — зазначає духівник табору. — Тож ні погана погода та тривалі дощі не змогли подолати життєрадісного, переможного настрою таборовиків, бо гостинність місцевих мешканців, смачна таборова кухня і мед з монастирської пасіки створювали атмосферу домашнього затишку. Перебуваючи тут, кожен з учасників табору міг сказати: «І це також моя земля!»