Полтава:

У обласному центрі представили соціальний проект «Переможці-2», який утілює в життя один з телеканалів. Зокрема, на Театральній площі виставили величезні світлини учасників АТО і паралімпійців, котрі після втрати кінцівок не втратили сили духу та не лише повернулися до повноцінного життя, а й своїм прикладом надихають на такі перемоги інших.

 

Костянтин Фішер у Полтаві під час виступу на «Іграх Героїв». 

Фото автора.

Під час зустрічей із мешканцями Полтави спочатку просто на площі, а потім у залі театру імені М. Гоголя ідейна натхненниця проекту, телеведуча Соломія Вітвіцька та кілька героїв тієї унікальної фотосесії розповіли про мету їхнього починання та вже зроблене. Крім моральної підтримки людей із обмеженими фізичними можливостями, насамперед наших бійців, які дістали тяжкі поранення на фронті, фундатори заходу опікуються конкретною допомогою звитяжцям. Цього разу вони вирішили зібрати кошти на спортивний протез для уродженця Полтавщини, одного з учасників проекту Костянтина Фішера. До поранення в бою з великокаліберного кулемета, що зумовило ампутацію ноги, він досить серйозно займався східними єдиноборствами.


Тож тепер, як розповів Костянтин журналістам, хоче заснувати спортивно-патріотичну школу, тренувати нашу молодь. Однак для цього звичайного протеза для ходьби, який уже має, недостатньо. Потрібен саме спортивний, що дає змогу навіть бігати. А коштує він майже 400 тисяч гривень... Однак організатори дійства у Полтаві переконані, що таку суму вони неодмінно зберуть. Тим паче, що на початку нинішнього року, коли в обласному центрі відбувався черговий етап спортивних «Ігор Героїв», Костянтин Фішер став улюбленцем полтавської публіки. Адже він тоді не лише піднімав штангу й гантелі, виконував інші вправи, а й веселив, розважав глядачів разом зі своїм маленьким синочком... Цього разу приїхав сюди зі столиці з дружиною та двома дітьми.


Зі ще одним своїм земляком з ампутованою ногою й учасником проекту «Переможці-2» — Юрієм Дмитренком — полтавці мали змогу зустрітися не лише під час тієї презентації. Він уже має спортивний протез. Тож наступного дня взяв участь у масовому напівмарафоні, під час якого з перервами пробіг вулицями обласного центру 11 кілометрів! За словами 23-річного ветерана АТО, цей напівмарафон став для нього черговим етапом підготовки до ще відповідальніших змагань. Уже в жовтні він візьме участь у відомому марафоні морської піхоти США й пробіжить там, на американському континенті, 10 кілометрів. До речі, учасником полтавського напівмарафону став і бойовий побратим Юрія, також учасник «переможного» проекту Вадим Мазніченко з Черкащини. 


Збір коштів на спортивний протез для Костянтина Фішера біля згаданих світлин у Полтаві триватиме до 12 вересня.