Вінниця:

Новий дитячий садок «Пазлик» на 220 місць споруджено у мікрорайоні Академічний у Вінниці за кошти інвестора — будівельної компанії, що зводить тут житло. Придбання обладнання та укомплектування інвентарем здійснено за фінансової підтримки міської влади.

 

«Пазлик» з’явився завдяки спільному договору, укладеному між міськрадою Вінниці і будівельною компанією.

Фото з сайту Вінницької міськради.

— Торік мешканці наймолодшого в обласному центрі мікрорайону Академічний під час нашої зустрічі порушували питання дитсадка, а вже нині урочисто відкриваємо дошкільний заклад, — сказав у своєму виступі міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Це стало можливим завдяки співпраці влади й бізнесу.


У цьому мікрорайоні будівельна компанія зводить за власні кошти амбулаторію сімейної медицини, а в мікрорайоні Поділля — загальноосвітню школу. За словами Сергія Моргунова, до кінця року завершать будівництво дитсадка на вулиці Максима Шимка в обласному центрі. Триває спорудження ще чотирьох дошкільних закладів.


— У 2007 році у місті налічувався 41 комунальний дитячий садочок, де виховувалося 10 тисяч дітей, — зазначив міський голова Вінниці. — Нині маємо вже 53 заклади, які відвідують 17 тисяч дітей. На зведення дошкільного закладу площею 2,4 тисячі квадратних метрів інвестор витратив 29 мільйонів гривень.