Гречку на Чернігівщині обмолотили лишень на трьох тисячах гектарів, що становить 16 відсотків від вирощеного. Врожайність — понад 10 центнерів з гектара. Проса з перших 70 гектарів намолотили 210 тонн, середня врожайність — 30 центнерів з гектара. З півтори тисячі гектарів сої зібрано 3 тисячі тонн зерна за середньої врожайності 20 центнерів з гектара, довідався наш власкор Василь ЧЕПУРНИЙ.


У департаменті агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, де повідомили ці цифри, додали, що загалом в області зернові та зернобобові культури зібрано майже на половині площ. Намолочено понад мільйон тонн зерна за середньої врожайності майже 39 центнерів з гектара. Найбільший вал зерна мають хлібороби Бахмацького, Чернігівського, а також Прилуцького, Борзнянського та Ічнянського районів. Найкращі якісні показники в аграріїв Бахмацького, Варвинського, Срібнянського і Талалаївського районів.