ВІННИЦЯ:

Пам’ять іще одного загиблого бійця з Вінниччини — 22-річного В’ячеслава Чернецького — вшанували у його рідному селі Мурафа Шаргородського району. На фасаді місцевої загальноосвітньої школи урочисто відкрили меморіальну дошку.

 

На знімку: відкриттям меморіальної дошки вшанували пам’ять морського піхотинця В’ячеслава Чернецького.


Фото з сайту Шаргородської райдержадміністрації.


В’ячеслав закінчив Вінницьке вище художнє професійно-технічне училище, мріяв стати майстром. Війна на Донбасі змусила взяти до рук зброю. Він підписав контракт зі Збройними Силами. Служив у 36-й окремій бригаді морської піхоти. Загинув 20 березня нинішнього року. Того дня, за словами побратимів В’ячеслава, їхній підрозділ із самого ранку відбив дві атаки диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. Сталося це біля села Водяне Волноваського району Донецької області. Морські піхотинці зуміли пройти вперед і зайняти позиції, які до того контролювали окупанти. Російсько-терористичні війська розпочали масований обстріл втраченого опорного пункту. Гатили з важкої артилерії, мінометів та ракетної установки «Град». Підрозділ Збройних Сил України змушений був відступити. Саме тоді обірвалося молоде життя бійця Чернецького. Його тіло не одразу вдалося забрати з поля бою.


На меморіальній дошці В’ячеслав Чернецький зображений з усмішкою на обличчі. Таким його знали земляки. Таким він залишиться у їхній пам’яті. «Смерть прийняв за рідну Україну, загинув від ворожої руки, школа пам’ятає свого сина, буде пам’ятати на віки», — такі рядки колектив навчального закладу вирішив написати під портретом свого колишнього учня. Це вже друга меморіальна дошка на будівлі Мурафської школи. Життя за незалежність рідної держави віддав іще один випускник — Станіслав Ліневський. Обидва поховані у рідній Мурафі. Разом із мешканцями села, серед яких були учасники бойових дій, квіти до меморіальних дощок поклала голова Шаргородської райдержадміністрації Катерина Кедик. Вона висловила щирі співчуття батькам загиблих.