Банальна фраза — війна війною, а обід за розкладом — не така вже й банальна. Добре поїсти, а потім добре повоювати.

 

Старший сержант, кухар-інструктор Віталій Русалов.


Фото автора.


Старший сержант, кухар-інструктор Віталій Русалов в армії з 2003 року. Жартує, що й до пенсії вже недалеко. Нині він служить у 92-й бригаді. Є ще дівчина-кухар, контрактниця. Нині вона у відпустці, тож Віталій з інструктора перетворився на справжнього кухаря. В армії все чітко, за наказами і розпорядками — меню розписується на десять днів. На перше — борщ, суп гороховий, суп польовий — це такий різновид кулішу. Сьогодні — суп харчо, спробували — дуже смачно. Друга страва — зазвичай каша: гречана, вівсяна, перлова, рисова. Віталій каже, що волонтери привезли порося. Отже, буде смачний плов.


Армія справно постачає продукти. Всі норми продовольчого забезпечення виконуються. На віддалені від основного місця базування позиції також кожні десять днів підвозять продукти.


Віталій встиг уже послужити і в Африці, в Ліберії, у 56-му окремому вертольотному загоні ЗСУ у складі миротворчих сил, у ротації 2014—2015 року, теж кухарем. Ті, хто бував в Африці, завжди згадують ті часи з ностальгією. От і ми поринули у спогади про знайомі місця — Ріо, Монровію, Грінвіл. І про спільних друзів-вертольотчиків — Петра Пліса, Олександра Широкопояса та інших.


Потім одразу з Африки Віталій Русалов потрапив на передову нашої війни. Спочатку служив головним сержантом підрозділу протиповітряної оборони на луганському напрямку, а з початку 2017 року повернувся до звичної роботи кухаря у 92-й бригаді.