Луцьк:

З 1 січня 2018 року на Волині на систему дистанційного фінансового обслуговування перейдуть усі державні бюджетні установи. Відповідні роботи в області розпочалися ще в 2015-му. Нині дистанційно обслуговуються 2,5 тисячі бюджетних установ.

— Ми щодня проводимо понад п’ять тисяч операцій, в області вже відкрито більш як 14 тисяч рахунків для розпорядників коштів. Щоб більше клієнтів перейшло на дистанційне обслуговування, потрібно перевести в електронний формат усю базу казначейства. Це дасть змогу підвищити оперативність у прийнятті управлінських рішень та економити 3—4 мільйони гривень бюджетних коштів на матеріальних ресурсах (папір, картриджі тощо). Окрім того, такий вид обслуговування вимагає мінімальних людських ресурсів, — зауважує керівник Головного управління Державної казначейської служби України в області Мирослав Леміщак.


Щоб система працювала ефективніше, необхідно розширити її мережу, оновити програмно-технічне забезпечення та вдосконалити систему захисту від кібератак. Загалом для цього потрібно майже 535 тисяч гривень. Але справа вартує тих коштів, переконані в обласному Держказначействі.