ЗАПОРІЖЖЯ:

Майже десять років у Запоріжжі не було свого планетарію, а тепер діти зможуть вивчати зірки і далекі планети у «Дитячому планетарії», який відкрився в міському Палаці дитячої та юнацької творчості. Побувати тут зможуть усі охочі, до того ж абсолютно безплатно, запевняє керівництво палацу, нині розробляється графік роботи.

 

Сам планетарій — це кімната зі сферичною стелею, споглядати картини неба діти зможуть у зручних м’яких безкаркасних кріслах. Цей проект став переможцем конкурсу соціальних ініціатив ПАТ «Запоріжсталь» «Ми — це місто». Палац отримав грант у сумі 80 тис. грн. За ці кошти були придбані сферичне дзеркало, DLP-проектор Optoma EH-500, меблі та науково-популярний контент. Проводитиме екскурсії для містян керівник астрологічного гуртка Євген Петриченко, який уже багато років займається астрономією, сам створив кілька телескопів і готував планетарій до відкриття.


— Цей об’єкт дуже важливий для міста. Упевнений, планетарій буде затребуваним, адже точні науки сьогодні на піку популярності. Хочеться дати нашим дітям глибокі пізнання в цій сфері, — зауважила директор Палацу дитячої та юнацької творчості Людмила Маринюк.

 


— Головні зірки в Запоріжжі — це діти. Ми повинні розвивати їхній творчий потенціал, втілювати їхні мрії, — зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров (на знімку — праворуч). — А астрономія — це та наука, яка всебічно розвиває людину. Я радий, що наші діти зможуть пізнавати її повноцінно. Міські влада й надалі підтримуватиме Палац творчості.

Фото автора.